Elektriska Nämnden / Kontroll av elanläggning / Objektregistret

Information om Brandskyddsföreningens objektsregister

 

I objektregistret registrerar anslutna försäkringsbolag objekt för elrevisionsbesiktning.

Du som användare behöver skapa ett konto och logga in i objektregistret.

För att logga in i objektregistret går du tillbaka till startsidan och klickar på den röda knappen "Logga in Elbesiktning" högst upp i högerkolumnen.
Är du osäker på om du har ett konto sedan tidigare kan du kontrollera detta genom att klicka på knappen Glömt lösenord som du hittar på inloggningssidan, om du har ett konto så får du då ett nytt lösenord mejlat till dig och kan logga in i systemet. Är du en helt ny användare så skapar du ett konto med hjälp av uppdragskoden som du har fått i aviseringen. Du hittar uppdragskoden under rubriken i aviseringen.

Du hittar uppdragen under menyn Mina ärenden, här ska du först bekräfta aviseringen och på näskommande sida väljer du uppdragstagare. När detta är gjort försvinner uppdraget från din sida och uppdraget hamnar hos vald uppdragstagare.
Om uppdragstagaren accepterar besiktningsuppdraget kommer du att bli kontaktad av denna för att boka in en tid för elrevisionsbesiktning. När besiktningen har genomförts kommer uppdragstagaren att ladda upp protokollet med eventuella anmärkningar i objektregistret. Uppdraget hittar du då åter under menyn Mina ärenden.
När du har åtgärdat anmärkningarna så intygar du detta i systemet. Du kan delintyga genom att bocka för de enskilda anmärkningarna och klicka på knappen Spara på varje sida. Först när alla punkter är markerade som åtgärdade kan protokollet bekräftas. Först då stängs uppdraget.

Inga handlingar eller protokoll ska skickas till oss eller till Försäkringsbolaget.

För att uppdatera eller ändra information på ert objekt så går du till menyn Sökning, skrolla ned på sidan och leta upp det aktuella objektet, klicka på objektid så hamnar du på objektssidan. Här kan du bland annat ändra aviseringsmottagare eller kontakperson på företaget.

Frågor angående hantering och support i systemet skickas till besiktning@brandskyddsforeningen.se.
Det går även bra att nå oss på telefon 08-588 474 40. Våra telefontider är måndag - fredag klockan 09.00–11.30 och 12.30–15.00.